Hallonpaj och kakor.
Kategori: LCHF/Vikt
LCHF-HALLONPAJ (4 portioner typ)
Ingredienser:
150 g hallon (eller blåbär om man hellre föredrar det)
75 g smör
5 dl kokos
2 ägg
2 msk kardemumma eller kanel
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bären i en pajform, låt tina.
Smält smöret, vispa i äggen, blanda med kokosen och kryddan till en grynig massa.
Lägg över allting över bären.
In i ugnen, tills kokosen blivit gyllenbrun och hård.
Servera med grädde.
LCHF-KAKOR
Ingredienser:
200 g mandelmjöl
100 g smör
1 dl sötingsmedel (jag använde sötin)
1 tsk bakpulver
Vaniljarom (Går att skippa)
100 g hackad mörk choklad (minst 70 %)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär upp smöret och låt det bli rumstempererat.
Blanda alla torra ingredienser först och tillsätt sedan smöret.
Knåda ihop allting noga.
Dela upp smeten i lika stora bollar och pressa ut dem på bakplåtspapper.
In i ugnen 20-25 minuter.
Låt svalna.