Amanda Skog

Mycket.

Kategori: Vardagen

Det har varit lite mycket dom senaste dagarna så igår satte sig jag och Jon äntligen ner i soffan en kväll för att kolla på film och bara ta det lugnt tillsammans. Och eftersom den kommande veckan kommer bli väldigt tuff den också tänkte vi gå ut och äta ikväll på Kick Saloon :)

Imorgon är det helg igen, men eftersom jag varit ledig hela veckan är det inte en så stor grej, förutom att Jon blir ledig då. Till veckan vankas det studentvecka och just nu ser det ut att bli skitväder heeela veckan, vilket är grymt jävla tråkigt. Jag har ingen större lust att gå ut med paraply på studenttrappan...

Nu ska jag i alla fall snart ut och övningsköra för ett körkort kan verkligen behövas nu ;)

Student 2012.

Kategori: Bilder

Dom senaste dagarna.

Kategori: Vardagen

I söndags blev det solning och mjukglass innan vi åkte och grillade hemma hos Jons föräldrar och sedan avslutade med bingolotto allihopa där jag var den enda som vann - en ny bingolotto, wohoooo vad värdelöst. Haha. Efteråt åkte vi till Nore där Jon tog sitt premiärdopp och sen åkte vi hem till mig en sväng och kikade på grejer innan vi slutligen kom hem till honom och ääälskade sängen.

Igår blev det grillning med klassen borta i Nor, trevligt värre. Det är inte alls långt kvar av skolan nu, nästa vecka är det ju studentvecka, brrrr, läskigt värre. Ska dock bli kul samtidigt :)

Idag blev jag överskad med tårta hemma hos Josefine av henne, Josefine2 och Tove. Vilka fantastiska vänner man har :)

Grilla.

Kategori: Vardagen

Jag hade nästan glömt bort hur ont det gör att bränna sig i solen. Det stränar i hela kroppen och det går knappt att ligga ner utan att det känns som att man brinner upp. Men men, det är ju mitt eget fel...trots att jag skyller mycket på Jon också ;)

Igårkväll gick jag och Matilda och köpte mjukglass i solskenet, myspys. Sen följde vi med Nathalie och Mathilda på Coop innan vi åter igen gick hem. Hemma blev det till att kika litegrann på Eurovision (GRATTIS LOREEN!!) och sen däckade jag ganska tidigt i min egen säng, eftersom Jon var i Friggesund över natten.

Nu har precis mamma och Stefan åkt till Tallinn och jag tänkte äta frukost i min ensamhet innan Jon kommer över och kikar på lite grejer (heheheee, hemlis än!?). Sen blir det grillning borta i Överälve. Man får fira någon annans mamma när ens egen inte är hemma :)

Igår blev det grillning med mamma och Stefan och imorgon ska vi grilla med klassen å :)

 

Jag älskar dig

Kategori: Kärlek

Sönderbränd.

Kategori: Vardagen

Känner mig jävligt sexig och så, men så går det när man ska försöka bräcka sin pojkvän, vilket är heeeeeelt omöjligt....

Vaaarmt.

Kategori: Vardagen

Vaknade upp i en varm lägenhet imorse, men det gjorde inte så mycket när dom första orden jag fick höra var "jag älskar dig". Cyklade hem ganska tidigt och åkte ut på köpingen med mamma för att uträtta lite ärenden. Avslutade med att hämta resekataloger på reseshopen bara för att, haha. Sedan blev det till att sitta i solen en sväng när vi kom hem och nu har jag precis kikat klart på gårdagens avsnitt av Big brother.

Idag har betygen satts och de ämnen jag fick betyg i är jag nöjd över. Är mest nöjd över samhällsbetyget och projektarbetet som jag fick MVG i. Det hade jag faktiskt inte trott. Minst nöjd är jag såklart över alla S och IG:n som jag lyckats skrapa ihop på grund av alla missade APU-veckor. Ja ja, det är bara att ta nya tag nu...

Lyxade till det med lite jordgubbar och mjölk idag å :)

Present.

Kategori: Vardagen

Igår blev jag HELT klar med skolan och nu är det bara att invänta studenten. Igårkväll fick jag även några timmars jobb och efter det cyklade jag till Jon där jag överaskades med ännu en födelsedagspresent - en jäääättefin klocka som han vet att jag önskade mig. Satan i gatan vad jag älskar honom...och klockan ;)

Idag har jag bara suttit ute i solen, kollat på Big brother, sovit och ätit. Nu har jag precis duschat och känner att eftersvettningarna är på G. Ooooh, så mysigt. Blir till att cykla till Jon om en stund igen och imorgon är det äntligen helg och då får jag ha honom hela dagarna också :D

Fort.

Kategori: Vardagen

Allting går så otroligt fort och det känns som att jag står stilla på samma plats där jag stått ett bra tag nu. Snart är jag arbetslös och vad händer då? Jag vill ha betyg, hur gör jag då? Sååå många frågor och såååå få svar. Men som sagt...det ordnar sig!?

Just nu sitter jag med en kopp te och njuter av tystnaden. Borde dock skriva ihop ett tal till svenskan imorgon så jag får godkänt i den där skiten åtminstone. Sen är allting klart...tror jag.

19 år.

Kategori: Vardagen

Förra veckan jobbade jag mina första riktiga jobbtimmar och det känns kul men samtidigt läskigt att ha fått ett jobb. Trots att det bara är "då och då" är det fullt tillräckligt och jag är glad att någon kanske vill ha mig trots allt ;)

Helgen har varit rätt lugn. Imorse kom Jon in med frukost på sängen och vi myste hela morgonen innan vi tillslut gick till mamma och åt tårta. Sen har jag inte hunnit med så mycket som nybliven 19-åring. Vad fasen är det för ålder egentligen? Haha. Jag tackar i alla fall för alla fina presenter, osv :)

Ikväll blir det bingolotto och imorgon väntar skola. På fredag sätts betygen...

Senaste dagarna.

Kategori: Vardagen

I onsdags blev det skräckfilm med Jon och efteråt var jag alldeles skakis, haha. Igår åkte vi till Hudik och hälsade på hans mamma på sjukhuset och efter det åkte vi hem igen och lagade tacos. Sedan blev det en promenix till pappa för att släppa in katten och sedan en sväng till Coop för att köpa cola light och frukost. Kvällen avslutades med lite (värdelös) hockey.

Imorse åkte Jon och jobbade igen och jag sov vidare fram till halv 9 då jag skuttade upp, åt frukost och gick hem. Idag har jag försökt plugga litegrann och nu sitter jag med färg i håret som snart ska sköljas ur. Äääntligen ska utväxten bort!

Nu väntar en mysig helg med världens bästa och så fyller jag tydligen år på söndag...blää..

Trött.

Kategori: Vardagen

Trött efter en promenix runt Kaven. Det är dock förbannat skönt efteråt.

Idag cyklade jag till skolan, vilket var helt meningslöst. Var där i typ en halvtimme innan jag cyklade hem igen så man skulle kunna säga att jag varit ledig hela veckan. Skööönt. På torsdag sätts betygen och sen blir det bara slappt fram till studenten. Börjar ju nästan bli nervös nu...haha.

Ikväll blir det mys med Jon och imorgon ska jag njuta av att vi båda är lediga! :)

Ledig.

Kategori: Vardagen

Har varit ledig igår och idag och imorgon har jag bara en lektion innan jag åter igen blir ledig torsdag, fredag. Hur skönt är inte det då? På torsdag är ju älskling ledig också så då får jag ha honom heeeela dagen :)

Dagen har varit lugn. Tog en promenad i Måga med mamma så nu är benen alldeles sladdriga. Ikväll ska jag umgås med Nathalie och sen avslutar jag väl med Big Brother innan sängen ropar på mig.

Hoppade i Jons OnePiece imorse å, myspys ;)

Dagens middag.

Kategori: LCHF/Vikt

Idag provade jag något helt nytt till middag:
Mozarellabiffar med gräddsås.
Sjukt jävla gott blev det och detta är absolut något jag kommer göra fler gånger :)


Ingredienser: (6-7 stora biffar)
600 g köttfärs 
1 paket mozarella
½ kruka färsk basilika
2 msk soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
Salt o peppar

Såsen:
Stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
½ köttbuljongtärning
½ dl vatten

Gör såhär:
Hacka mozarellan, basilikan och soltorkade tomater smått.
Blanda detta med köttfärsen, ägget och grädden. Salta och peppra.
Forma till biffar.
Stek på ganska hög värme i rikligt med smör, några minuter på varje sida.
Lägg biffarna åt sidan.
Rör ner grädde, philadelphiaost, buljongtärning och vatten i stekpannan.
Låt koka upp och lägg sedan ner biffarna igen.

Låt puttra i några minuter.


 

 

Dagens frukost.

Kategori: LCHF/Vikt

Dagens frukost:
En sked turkisk yoghurt + två skedar keso + en skvätt grädde + en skvätt fun light-saft.
En LCHF-macka med kalkon och ost.

MUUUMS!

Helgen.

Kategori: Vardagen

I fredags blev det hockey med Jon och nu har jag kommit fram till att hockey är nog den värsta sporten som finns. Domaren blåser mer än vad det spelas. Nä, dra åt skogen...haha. Det blev en tidig kväll i alla fall, och det är ju alltid skönt.

Igårkväll kom Alex och Roberta över så det blev tv-spels kväll och myspys med en massa götta. (Ostchips! <3) Blev ändå en relativt tidig kväll igår också och trots att jag hamnade på soffan hela natten och sov svindåligt så är jag inte HELT slut idag, bara HALVT...heheeee.

Imorse kom mamma och Stefan och hämtade mig, sedan bar det iväg till Malle för att gratta henne på födelsedagen och nu har jag precis kommit hem och ska skutta in i duschen. Ikväll väntar bingolotto och ännu mer ostchips. MUUUUMS!

 



GRAATTTTISSS! Visst var jag en snygg blondin? ;)

I love you

Kategori: Kärlek

If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call.
If you were the winter, I know I'd be the snow
Just as long as you were with me, when the cold winds blow.



Heeelg.

Kategori: Vardagen

Tagit helg, och nu är jag ledig ända fram till onsdag då jag har en lektion och sedan väntar ännu mer ledighet, heheeee. Alla stressar runt och det borde jag egentligen också göra, men jag går fortfarande runt med tanken att allting ordnar sig, haha.

Snart ska jag och Isabelle åka iväg till Jon och vara barnvakt en stund. Imorgon är det fredag och helg på riktigt och det känns faktiskt rätt skönt att inte veta överhuvudtaget vad man ska hitta på i helgen :)

Hallonpaj och kakor.

Kategori: LCHF/Vikt

Igår gjorde jag LCHF-hallonpaj och idag gjorde jag LCHF-kakor så jag tänkte att jag skulle bjussa på recepten. Pajen smakade mycket kokos men gick ändå att äta med en stor klick grädde. Kakorna var rätt goda men föll isär lätt. Båda recepten är dock värda att läggas upp :)


LCHF-HALLONPAJ (4 portioner typ)


Ingredienser:

150 g hallon (eller blåbär om man hellre föredrar det)
75 g smör
5 dl kokos
2 ägg
2 msk kardemumma eller kanel

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bären i en pajform, låt tina.
Smält smöret, vispa i äggen, blanda med kokosen och kryddan till en grynig massa.
Lägg över allting över bären.
In i ugnen, tills kokosen blivit gyllenbrun och hård.

Servera med grädde.

 



LCHF-KAKOR

Ingredienser:
200 g mandelmjöl
100 g smör
1 dl sötingsmedel (jag använde sötin)
1 tsk bakpulver
Vaniljarom (Går att skippa)
100 g hackad mörk choklad (minst 70 %)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.
Skär upp smöret och låt det bli rumstempererat.
Blanda alla torra ingredienser först och tillsätt sedan smöret.
Knåda ihop allting noga.
Dela upp smeten i lika stora bollar och pressa ut dem på bakplåtspapper.
In i ugnen 20-25 minuter.

Låt svalna.

Studentfotografering.

Kategori: Vardagen

Det känns som att förkylningen börjar att ge med sig, trots att jag fortfarande är hes och snorar en del. Ett framsteg är väl dock att igår snöt jag mig varannan minut och idag har jag nog bara hunnit med fem gånger, haha. Visst är jag fräsch och så? Mmmmmmmmmm.

Idag blev det studentfotografering och det var kul att se alla i sina fina kläder. Till och med jag hade ju klänning på mig, och jag ska nog faktiskt försöka köpa fler såna till sommaren. Oooh, vad flickig jag börjar bli ;)

Ikväll får jag äntligen pussa på min Jon igen också. Tjoho!

 





Förkyld.

Kategori: Vardagen

När ryggen äntligen blir någorlunda bra så blir jag självklart förkyld. Jon har fått stå ut med mitt snorande och nysande dom senaste dagarna och självklart är det omöjligt för honom att bli sjuk, haha. Tur det i alla fall :) Inatt får jag dock ligga och kurera mig ensam eftersom han är i Sundsvall och jobbar tills imorgon.

Känner mig snuskigt stressad när det gäller skolan eftersom betygen sätts om två veckor och jag inte är klar. Jag kör dock med orden "det ordnar sig" för det gör det ju alltid trots att det mesta känns ganska hopplöst just nu...

Nä, nu ska jag fortsätta vara sjuk och jag funderar på om det egentligen är en bra idé att ta ett varv runt Kaven sen? Ja, vafan...

Broccoligratäng med kycklingfilé och bacon.

Kategori: LCHF/Vikt

Idag gjorde jag en ny LCHF-maträtt - Broccoligratäng med kycklingfilé och bacon.
RIIIIKTIGT GOTT! :)

 

Ingredienser:
400 g broccoli
4 kycklingfiléer
1 paket bacon (140 g)
1 röd paprika
En gul lök
Ett paket Billinge Ädelost
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1 ägg
Riven ost
En klick smör
Vitlökspeppar
Chilipeppar
Salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. 
Koka broccolin efter anvisningen på paketet.
Tärna bacon och kycklingfilé och stek sedan se tillsammans.
Krydda kycklingen och baconen med lite vitlökspeppar och chilipeppar.
Hacka lök och paprika och lägg sedan i det med baconet och kycklingen.

Ta en kastrull och häll i en klick smör.
Ha sedan i grädden, ädelosten och creme fraichen. Rör tills ädelosten smält.
Ta i ägget under omrörning. Krydda med vitlökspeppar och salt.

Lägg blandningen av kött och grönsaker i en ugnsform och häll sedan över såsen.
Toppa med riven ost. 
Låt den sedan tillagas i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten blivit gyllenbrun.

Snorar.

Kategori: Vardagen

Igår blev det en lugn kväll tillsammans med Jon. Vi kollade på tv och avslutade kvällen med att spela tv-spel. Jag var väldigt skeptisk till en början men det var faktiskt svinkul så det blev lite slagsmål imorse också ;)

Nu sitter jag hemma och snorar och hoppas på att det inte blir värre än såhär, orkar inte vara förkyld ju. Ska snart hoppa in i duschen, sen blir det käk innan jag kilar över till Jon igen för att spela bingolotto med honom. PLÖTSLIGT HÄNDER DET! :D

Gävle.

Kategori: Vardagen

Hallooo.
Igår blev det en spontantripp till Gävle med Mathilda. Hittade två BH:ar (ÄNTLIGEN!), en t-shirt och en tunika. Jag VET att jag inte borde slösa en massa pengar just nu men jag kan ju inte låta bli, haha. Bläääääh. 

När jag kom hem från Gävle blev det en sväng hem för att duscha och sedan åkte jag vidare till älsklingen som bjöd på tacos, mums! Det blev myskväll med honom och ett tidigt godnatt så imorse kände jag mig nästan utvilad ;)

Nu sitter jag hemma och har precis duschat. Jon kommer snart och hämtar mig så blir det fotboll med honom och myspys. Ingen mår så bra som jag...

Jag älskar dig

Kategori: Kärlek

Ryggen.

Kategori: Vardagen

Pajjade ryggen igår på något konstigt vänster så nu kan jag varken böja mig ner eller gå och sitta utan att ha ont. Det mesta gör ont faktiskt. Självklart skulle jag försöka mig på att raka benen ikväll och det var som att trycka 50 knivar i ryggen. Den konstiga ställningen gjorde så att jag både småskrattade och grät för mig själv, haha. Var ju väldigt slarvig också eftersom jag hade så ont så självklart skar jag mig. Ååååh, dååålig dag :P Ännu mer onödigt vetande är att det nästan är omöjligt att trycka in en tampong med denna smärta, hahaha.

Aja. Idag hade vi inga lektioner så jag ångrar att jag överhuvudtaget reste mig upp ur sängen imorse. Även imorgon är det dåligt med lektioner så jag följer med mamma till Hudik istället. Har egentligen inga pengar till att handla nåt, men vafan...

Inatt blir det första gången jag sover hemma på två veckor. Saknar honom redan....

LCHF-lasagne.

Kategori: LCHF/Vikt

Nu har jag kört igång stenhårt med LCHF igen och tänkte hålla i åtminstone fram till studenten först och främst. Idag gjorde jag ett nytt recept - LCHF-lasagne :) Gött blev det och enkelt att göra var det.

Ingredienser: (4-5 portioner)
800 g köttfärs
500 g krossade tomater
2 dl creme fraiche
Chilipeppar
Salt o peppar
Tacokrydda (efter smak)
En zucchini
Några skivor hårdost

Gör såhär:
Stek köttfärsen. Blanda i krossade tomater, creme fraiche och alla kryddor. Låt koka upp.
Ta fram osthyveln och hyvla zucchinin i skivor.
Ta fram en ugnssäker form och varva zucchiniskivorna med köttfärssåsen. Avsluta med sås.
Toppa med några skivor hårdost.
In i ugnen 225 grader i 15-20 minuter tills osten fått en fin färg.

Ät gärna en klick creme fraiche eller turkisk yoghurt till!